Toto bolo kedysi sexi (RETRO)

12.12.2013 12:26
Časy sa menia a s ňou aj móda i predstava o tom, ako má také trendy oblečenie vyzerať. Spomínať môžeme na mrkvové nohavice, široké ramená, dlhočizné špice na topánkach alebo aj na šušťákové súpravy, ktoré sme kedysi nosili rad radom. Ak sa však obzrieme ešte ďalej, než len do (dnes už zábavných) 80-tych a 90-tych rokov, môžeme už hovoriť doslova o retro spomienkach. Ako napríklad kedysi vyzerali také plavky?
 
Plavky kedysi a dnes
S blížiacou sa letnou sezónou je téma plaviek čoraz aktuálnejšia. O posledných trendoch sme hovorili v článku Na aké plavky sa tešiť?, no vôbec nebolo treba spomínať, že ide o plavky vykrojené, sexi a v prípade bikín aj pomerne malé. Odhaľovať svoje telo viac ako kedysi je už celkom bežné, a tak porovnávanie s retro plavkami môže byť až úsmevné.
Trendom doby do 50-tych rokov totiž boli plavky zväčša celé, skrývajúce okrem bruška aj boky a ak bolo treba zahaliť ešte viac, núkala sa suknička. Dvojdielne modely prišli do módy práve v polovici 20. storočia a hoci to kvôli rôznym zákazom nevyzeralo na dlhodobý trend, stal sa presný opak. Z masívnych podprseniek a vysokých nohavičiek sa za niekoľko desiatok rokov stali sexi bikinky, akých sú dnes na plážach stovky, v móde však ostali aj celé a vykrojené plavky.
 
Retro móda inšpiruje aj dnes a ako môžete vidieť v obchodoch, tento trend je čoraz silnejší. Klasické plavky spred 50 či 60 rokov sú však už len spomienkou, nad ktorou sa môžeme letmo pousmiať. Len sa pozrite do našej galérie, ktorú sme zasvätili plavkám doby minulej, ako sa vám ich trend páči?

—————

Späť